Rólam

Ha szeretnél segítséget a fejlődéshez keress bátran! Online edzésterv, konzultáció és étrend, életmód tanácsadás.

Mészáros Dániel vagyok 32 éves, kick-boksz edző, személyi edző és rekreációs-mozgásprogram vezető, ezen felül klasszikus testépítő nemzetközi bajnok. 10 éve foglalkozok testépítéssel. 5 éve egészségfejlesztéssel, 3 éve online coachinggal. Az online Coaching által már több száz ember életét sikerült megváltoztatnom.

Hogy miért szeretnék online személyi edző lenni és életmód tanácsadó? A válasz a következő: Már nagyon fiatal korom óta érdekelt a sport, sajnos az anyagi lehetőségeim soha nem voltak a legjobbak, de mindig próbáltam kihozni magamból a maximumot. Rájöttem hamar, hogy szeretnék emberekkel foglalkozni, szeretném őket is mozgásra bírni, megszerettetni velük a sportot, ezért is választottam ezeket a szakmákat.

Pályafutásom és életem során, szembesültem azzal a ténnyel, hogy sajnos a jelenkorra jellemző a rohanó, mozgásszegény életmód. Én gyerekkorom óta sportolok, mozgok és saját bőrömön tapasztaltam, mindennek a pozitív hatásait. Hamar eldöntöttem, hogy életcélom lesz ezt másoknak megmutatni, átadni.

A fizikai aktívitás tehát a mozgás-sportolás, jótékony hatással bír a szervezetünkre. Rengeteg olyan akadály lehet, amely megnehezíti a sportolás elkezdését vagy szokássá válását. Ezek között belső akadályok, hiedelmek is lehetnek („nem fogom bírni”, „nem nekem való”, „kinek van rá ideje?”, „többet árt az egészségnek, mint használ”, „drága”, „nehéz megszervezni”, stb.), amelyek hatására úgy tűnik, hogy a rendszeres mozgás „bonyolult dolog”. Ezért közelebb kell hozni az emberek mindennapi életébe az egészséges életmód előnyeit, hatásait, hasznosságát, s érzékeltetni kell, hogy az egészséges életmód nem valami egzakt, bonyolult, megvalósíthatatlan feladat. Lényeg, hogy heti rendszerességgel történjen és a fokozatosság elvét követve. Sokszor esnek abba a hibába az emberek, hogy hirtelen akarnak sokat változni ezért mikor elhatározzák végre magukat, hogy sportolni kezdenek az első időszakban azt túlzásba viszik, majd ennek következtében hamar elmegy a kedvük tőle. Fontos hogy az egészségi és fizikai állapotunknak megfelelő mozgásformát válasszunk. Jó ha van szakember akitől kérdezhetünk.

Az egészségtudatos táplálkozás szorosan kapcsolódik a testi jól léthez. Ha valaki elkezd mozogni az szuper. Ha valaki elkezd egészségesen táplálkozni nagyon jó, de a kettőt együtt a legjobb csinálni az vezet majd igazán eredményhez. A táplálkozásban fontos tudni, hogy mit eszünk. Minőségi alapanyagokból készült ételeket fogyasszunk és ha lehet vigyünk rendszert az étkezési szokásiankba.

Nem vagyunk egyformák! Az emberek különböznek egymástól a táplálékokra adott reakcióikban. Sokan azért vesznek el a különféle diéták útvesztőiben, mert nem ismerik saját igényeiket. Ráadásul, már annyi mindent kipróbáltak, hogy a testük igényeire már abszolút nem fogékonyak…  Egy jó étrend hatalmas mértékben hozzájárulhat a testi egészségünkhöz, a jó közérzethez, megkönnyítheti mindennapjainkat. Prevenciós értékű, hiszen már népbetegségnek számítanak a különböző étel intolarenciák, illetve cukorbetegség és sajnos az elhízás is nagy mértékű.

„Ne azzal foglalkozz, hogy mi lesz, ha meghalsz. Azzal foglalkozz, hogy mit tudsz tenni addig, míg élsz.”

Ha szeretnél segítséget a fejlődéshez keress bátran! Online edzésterv, konzultáció és étrend, életmód tanácsadás.